Draamaa lentokentällä


Toissapäivänä matkan Turkkiin piti alkaa klo 23.30 lentäen Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Antalyaa. Kentällä olimme porukalla jo ennen yhdeksää ja istuimme ennen matkalaukkujen viemistä lentokenttäravintolassa. Aika nopeasti lähtöselvityksen alkamisen jälkeen valuimme portille odottamaan omaa lentoa.

Kellon ollessa jo päälle kymmenen suurin osa kaupoista oli jo kiinni, eikä siihen aikaan iltaa edes halunnut kierrellä missään. Kello yhdentoista aikaa tuli kuulutus, että lento viivästyy tunnin verran. Tuossa vaiheessa odottelu ei tuntunut miltään, koska seura oli hauskaa ja välillä kuuntelin musiikkia odotellessa. Kun loppujen lopuksi ihmettelimme miksi kone ei ole vielä edes paikallaan, tuli kuulutus koneen olevan edelleen Ruotsissa ja se odottaa lähtöä Helsinkiä kohti. Tunnin verran kestäisi lento sieltä ja tottakai odotimme pääsevämme koneeseen heti koneen saavuttua. 

Kone saapui kuin saapui kahden aikaan yöllä, mutta sitten tuli kuulutus että lentohenkilökunnan työtunnit olivat tulleet täyteen eivätkä voi lähteä lentämään enää. Kyllä ärsytti! Melkein kuusi tuntia lentokentällä odottelua ja sitten ilmoitetaan ettei edes pääse matkaan. Lento siirtyi päiväsaikaan ja lentoyhtiö kustansi kaikille halukkaille hotellimajoituksen lähistöllä. Huvittavaa vain mennä hotelliin 10 km päästä kotoa, mutta kaikki ilo tuli otettua irti. Hotelli oli kiva ja aamupala hyvä, fiilis siitä hyvä vaikka lento muuten viivästyi. Jälkikäteen kuulin lentokentän virkailijalta, että kyseessä oli tekninen vika jota ei kerennyt hoitamaan lentäjien työtuntien puitteissa. 

tässä oli vielä toivoa..
Eiliselle päivälle saimme lounasliput arvoltaan 15 €, joka oli minun mielestä suhteellisen kohtuullinen ja äitin kanssa söimme kalakeitot odotellessa lennolle pääsyä. Klo 15.30 loppujen lopuksi pääsimme yläilmoihin ja vihdoin matka Antalyaan alkoi! 

Nyt vihdoin ja viimein kämpillä! Jos sitä menisi hetkeksi nukkumaan ennen päivän syntymäpäiväjuhlia. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haaveilusta onnellisuudeksi