Tipuin hevosen selästä

huomaako kuvasta, että tulin hevosen selästä alas? ;) Herkku vuodelta 2014


Pilataan jännitys ja kerrotaan nyt heti alkuun, että mitään vahinkoa ei tapahtunut.

Minun pitää kertoa ensin ennen tämän päivän tippumistarinaa, että olen tippunut hevosen selästä viimeksi 3 vuotta sitten. Kyllä aika rientää.. Tipuin nimittäin niinkin ikävästi, että suoraan päälleni hevosen kompastuessa. Luojan kiitos minulla oli kypärä päässä! Sekä minä, että hevonen oltiin mutaisia meidän heitettyä kuperkeikkaa, mutta kaikesta sitä selviää lihassäryillä ja aivotärähdyksellä onneksi. Perinteiseen ratsastajan tyyliin oli pakko mennä takaisin selkään ettei jää mitään kammoa.

Tänään ei käynyt näin pahasti. Ajattelin jo ajomatkalla tallille Leksan luokse, että tänään mennään maastoon. Minulla oli motivaatio heikoilla jäillä kentällä ratsastamista kohtaan, koska tiesin huomenna joutuvani kunnon treeniin valvovan silmän alle ja halusin vain metsässä tuulettaa aivoja. (Ennen metsäosuutta pitää mennä pieni pätkä autotietä, jos haluaa mennä reitin kokonaisuudessaan.) Ensin ohi tulee 3 henkilöautoa, joista yksi ei edes jarruttanut meidän kohdalla. Sen jälkeen tulee rekka ja vähän ajan päästä siitä mopo täysillä (niin kovaa kuin tuollainen voi päästä) ohi. Mitä tekee Leksa? Ei yhtään mitään, ei edes korvaa letkauta. Olin jo siinä vaiheessa kovin hämilläni, koska normaalisti autoja yms. muita pelkäävä hevonen on mm. meinannut viime syksynä kiikuttaa minut laukassa tallille moottoripyörän tultua takaa..

Niinpä otin normaalisti metsässä ravia ja laukkaa, oli niin ihanaa mennä kovaa vauhtia ja tuntui että Leksa nautti myös vauhdin hurmasta. Kunnes lopulta pääsin toiselle "laukkasuoralle" metsässä ja sitä hetken käveltyä näen jo kaukaa että lintu on lentämässä rauhallisesti tien poikki mitä kävelemme Leksan kanssa. Yhtäkkiä Leksa säikähtää sitä lintua, kääntyy ympäri ja samalla pukittaa minut alas selästä. Tipahdin jaloilleni ja minulla oli ohjat kädessä, joten mitään vahinkoa ei päässyt tapahtumaan. En päässyt oikein takaisin selkään metsässä, koska Leksa oli niin täpinöissään tapahtuneesta että talutin hevosen tallille saakka ja menin vielä kentälle ratsastamaan kaikki askellajit. Oli muuten aika kivan reipas hevonen metsässä käymisen jälkeen!

Minua ärsytti ja nauratti se, että Leksa ei pelännyt autoja eikä mitään muutakaan mitä normaalisti pelkää. Sitten se pelästyy jotain lintua. Voi hyvää päivää!

ps. Lintujen pelkääminen jatkui tallin pihassa. Erittäin viisasta jos sanoisin ;)

"KARKUUN, LINNUT SYÖ MEITTIN" 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haaveilusta onnellisuudeksi