Hevosten valokuvaamisestaOlen harrastanut hevosten kuvaamista jo kymmenen vuotta ja edelleen joka kuvauksen jälkeen en ole varma sainko otettua yhtään hyvää kuvaa. Olen nimittäin todella kriittinen omia kuviani kohtaan, koska haluan hevosen näyttävän kuvissa hyvältä.

Ratsastuskuvissa hevosen jalat pitää olla tietyissä asennoissa hevosesta ja ratsastajasta riippumatta. Oikeastaan en edes katso kuvatessa ratsastajan istuntaa enkä muuta niin paljon kuin hevosta. Yleensä vasta kuvien muokkaamisvaiheessa rupean katsomaan ratsastajan istuntaa ja pyrin välttämään kuvan julkaisemisen, jos ratsastaja on huonossa asennossa hevosen selässä. Yleensä kouluratsastajia kuvatessa ei tarvitse katsoa istuntaa, koska he istuvat luonnostaan hyvin hevosen selässä kuten ylläolevissa kuvissa Pinja istuu.

Käynti on minun mielestä vaikein askellaji kuvata. Ravissa taas kuvien onnistuminen riippuu hevosen liikkeestä. Yläpuolella olevissa en mielestäni onnistunut kauhean hyvin ravia esittävissä kuvissa, koska Rangon ravi on niin joustava ja lyhyt etten päässyt ravin rytmiin kiinni kunnolla. Toisesta hevosesta voi taas saada enemmän onnistuneita ravista otettavia kuvia kuin laukasta. Rangon laukka taas oli helppo kuvata ja mielestäni kuvissa onnistuin hyvin. Hevosten kuvaaminen sarjakuvauksella ei kanna useimmiten hedelmää ja parhaat kuvat tulee otettua yksittäisinä kuvina. Laukan rytmiin pääsee usein nopeasti mukaan ottaen yksittäisiä kuvia ja siitä seuraa useimmiten monta onnistunutta laukkakuvaa. Tai vastaavasti monta epäonnistunutta kuvaa, jos ei tarkista välissä onko kuvausrytmi oikea ;D

Järjestelmäkameralla hevosten kuvaaminen on helppoa, koska viive kuvan ottamisen ja napin painamisen välillä on pieni. Muistan, kun joskus teinivuosina kuvatessani tavallisella pokkarikameralla estetuntia, piti askelta ennen painaa laukaisunappia saadakseen kuvan hevosesta esteen päällä. Toki teknologia on muuttunut paljon kymmenessä vuodessa ja uskon pokkarikameroiden olevan parempia kuin silloin ;)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haaveilusta onnellisuudeksi