Rooma 1/3


Helsinki-Vantaalla järjettömän hyvää lohikeittoa, tuoretta paistettua saaristolaisleipää ja PepsiMaxia jäillä. Ai että.
Pietarin kirkko
Hiukan vino Pietarin kirkko, en jaksanut muokata sitä suoraksi :D Laiska minä.
Nämä rauniot olivat täynnä kissoja! Ensin niitä ei näkynyt yhtään, mutta kun tarkemmin katseli, niin huomasi kissoja olevan todella iso määrä joka paikassa.

Tämä paikka löytyi ihan vahingossa! Kävelimme sattumalta talojen välistä tähän. Sisällä tuolla oli hämmentävä lippumuseo :'D Erilaisia Italian lippuja aseteltuna vitriineihin.
Antiikin Rooman jäännöksiäColosseum sisäpuolelta. Todella iso ja vaikuttava, vaikkei näissä kuvissa näytä juuri miltään!Espanjalaiset portaat


Ei uskallettu mennä sisään Valentinolle, kun näyteikkunassa olevat kengät maksoi jonkun 2000€.. :'D


Istuimme tämän auton vieressä olevassa ravintolassa syömässä päivällistä ja todella moni otti kuvan tästä. Ihmekö tuo, kun on hieno auto :o

Heippa! Kävin äidin kanssa reissussa Roomassa muutaman päivän verran. Lento lähti viime viikon keskiviikkona päiväsaikaan ja olimme perillä viiden aikaa iltapäivästä. Hotelli sijaitsi Roma Termini päärautatieaseman vieressä ja pääsimme lentokenttäjunalla suoraan siihen. Terministä pääsee kaikilla julkisilla kulkuvälineillä joka suuntaan, joten sijainti oli ehdottomasti täydellinen. Asemalla on hiukan huono maine varkaiden vuoksi, mutta kertaakaan ei tarvinnut todellisuudessa pelätä laukun puolesta. Kaikkien metroasemien tunneleissa liikkui hämärää porukkaa, mutta onneksi ei jouduttu näiden ryöstämäksi. Ehkä määrätietoinen kävely paikasta toiseen ei kiinnosta varkaita ;)

Toisena päivänä lähdimme heti aamupalan jälkeen hakemaan meidän Roma Pass - kortteja Pietarin kirkon vierestä, joilla pystyi matkustamaan kaikilla julkisilla kulkuneuvoilla. Samalla sovimme seuraavaksi päiväksi Vatikaaniin kierroksen, josta tulee kuvia seuraavaan tekstiin! Pitää hiukan hehkuttaa Roma Passia, koska sen kanssa pääsi hyvin jonon ohi esimerkiksi Colosseumin sisälle ja ehdotonta plussaa on pääsy julkisiin kulkuneuvoihin. Roomassa metrolla kulkeminen on helppoa kuin heinänteko, yhtä helppoa kuin Helsingissä konsanaan. Kaikille suurimmille nähtävyyksille on omat metropysäkit ja muutenkin kaupunki oli minun mielestä aika yksinkertainen paikka liikkua. Välillä piti käyttää Google Mapsia apuna nopeimman kävelyreitin varmistamiseksi, mutta suurimmaksi osaksi pärjäsimme hyvin suunnistamalla.

Teksti on hiukan sekava kirjoitettuani tätä väsyneenä päivällä yövuorojen välissä, toivottavasti tästä saa edes jotain selvää ;D Joudun nyt jakamaan tämän reissun kolmeen osaan, koska minulla on kuvia niin tuhottoman paljon!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Monimutkainen introvertin elämä

Vapaapäivä kuvina